Gratis Eentje Extra 2023 - banner 4

Het is niet nodig om een uitgestrekt stuk grond te hebben om je eigen groenten en fruit te kweken, zoals Willem van Cotthem laat zien met zijn ‘verticale tuin’. Deze Vlaamse botanicus tovert gewone plastic flessen om tot efficiënte containers voor het kweken van kruiden, aardbeien en diverse groenten. Met deze methode kun je zelfs op een klein terras of binnenshuis een biologische moestuin creëren met verbazingwekkend weinig ruimte.

Willem begon met het plaatsen van oude plastic flessen tegen een hek en plantte vervolgens zaden. Binnen slechts één jaar transformeerde deze buitenruimte in een weelderige moestuin vol met verschillende soorten groenten en kruiden.

Eigen Moestuin
Jumbo.com - Voorjaar Voordeel
Eigen Moestuin

Het opzetten van een verticale moestuin is eigenlijk vrij eenvoudig. Je hebt slechts zes flessen van hetzelfde formaat nodig, een geschikte achtergrond om de flessen tegenaan te plaatsen, wat draad of tie-wraps om ze stevig vast te maken, en potgrond – of een mengsel van zand, mest en compost – om in de flessen te doen. Het beste van alles is dat je geen dure moestuinbakken hoeft aan te schaffen.

Op zijn blog ‘Container Gardening’ legt hij in detail uit hoe je een gewone plastic fles kunt omtoveren tot een doeltreffende container voor het kweken van kruiden, aardbeien, verschillende soorten groenten, of zelfs jonge fruitbomen. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe zijn moestuin eruitziet – en vergeet niet deze video te delen met iedereen die een passie heeft voor tuinieren!

Populair Product Voor In De Tuin 👇👇

5 2 Stemmen
Artikel Cijfer Geven