Gratis Eentje Extra 2023 - banner 4

Dit ballon chocolade toetje is geweldig om zelf  te maken

De zon schijnt, de lucht is blauw, en er is geen betere manier om van het mooie weer te genieten dan met een verfrissend ijsje. Maar waarom zou je je ijsje in een saai glazen schaaltje serveren als je je eigen, unieke schaaltje kunt maken? Het wordt nog beter: dit schaaltje is gemaakt van chocolade, wat betekent dat je het na het ijsje gewoon kunt opeten! Chocolade en ijs zijn sowieso al een hemelse combinatie, en in deze handleiding laten we je zien hoe je deze heerlijke chocoladeschaaltjes maakt. Het enige wat je nodig hebt, is gesmolten chocolade, ijs en ballonnen. Hier is hoe het te doen:

Ballon Chocolade
Jumbo.com - Voorjaar Voordeel
Ballon Chocolade
  1. Blaas eerst de ballonnen op (1 ballon per schaaltje). Zorg ervoor dat je ze niet te groot maakt, want je wilt dat de schaaltjes een handzaam formaat hebben.
  2. Knoop de ballonnen dicht zodra je ze hebt opgeblazen.
  3. Smelt vervolgens je favoriete chocolade in een magnetron of au bain-marie. Roer af en toe om te voorkomen dat de chocolade aanbrandt.
  4. Nu komt het leukste gedeelte: dip de ballonnen in de gesmolten chocolade! Zorg ervoor dat je de chocolade gelijkmatig verdeelt en bedek de ballon tot ongeveer de helft of tweederde ervan. Je kunt de schaaltjes zo dun of dik maken als je wilt.
  5. Plaats de gedipte ballonnen voorzichtig op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze volledig uitharden. Dit duurt meestal een paar uur, dus heb geduld.
  6. Als de chocolade volledig is uitgehard, kun je voorzichtig de ballonnen doorprikken en verwijderen.
  7. Vul de chocoladeschaaltjes met je favoriete ijs, en geniet van de heerlijke combinatie van knapperige chocolade en romig ijs op een zonnige dag!

Je zult versteld staan van hoeveel plezier het is om je eigen chocolade-ijsbakjes te maken, en je gasten zullen er dol op zijn. Dus ga naar buiten, geniet van de zon en verwen jezelf met dit heerlijke zomerse traktatie!

Deel deze leuke ballon chocolade ideetje verder met andere liefhebbers!

Wij raden dit handige tapas boek aan. Hierin zitten 100 hapjes die je thuis kunt maken.

Bestel het boek hier 👇👇

Wil je er nog meer lekkere hapjes bij? Bekijk dan zeker ook deze 5 lekkere verjaardag hapjes die je erbij kunt serveren. >> Verjaardag Hapjes Cocktail Detailed Rounded Lineal color iconNachos - Free food and restaurant icons

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons >> InspiratieIdeetjes Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons >> InspiratieIdeetjes Instagram

5 3 Stemmen
Artikel Cijfer Geven