Gratis Eentje Extra 2023 - banner 4

Vlekken Verwijderen Uit Je Vloerkleed Met Deze Tip

Een vloerkleed kan een prachtige toevoeging zijn aan je interieur, maar helaas zijn vlekken onvermijdelijk. Gelukkig hoef je je geen zorgen te maken, want er is een eenvoudig en effectief middeltje dat je kunt gebruiken om vlekken uit je vloerkleed te krijgen. Lees verder en ontdek hoe dit middeltje je kan helpen om je vloerkleed er weer als nieuw uit te laten zien.

Het Middeltje: Zuiveringszout (Baking Soda) en Azijn

Zuiveringszout en azijn zijn twee alledaagse huishoudelijke ingrediënten die je kunt combineren om vlekken uit je vloerkleed te verwijderen. Dit middeltje is veilig, milieuvriendelijk en effectief tegen verschillende soorten vlekken, van gemorst voedsel tot huisdierenongelukjes.

Benodigdheden:

 • Zuiveringszout (baking soda)
 • Witte azijn
 • Een oude tandenborstel of zachte borstel
 • Schone doeken of papieren handdoeken
Vlekken Verwijderen Uit Je Vloerkleed
Jumbo.com - Voorjaar Voordeel
Image by Freepik Vlekken Verwijderen Uit Je Vloerkleed

Stappen:

Stap 1: Direct Reageren op de Vlek:

 1. Zodra je een vlek op je vloerkleed opmerkt, probeer dan zo snel mogelijk te handelen. Hoe langer de vlek blijft zitten, hoe moeilijker het kan zijn om deze te verwijderen.

Stap 2: Dep de Vlek Eerst Droog:

 1. Gebruik een schone doek of papieren handdoek om voorzichtig overtollig vocht of vloeistof uit de vlek te deppen. Doe dit zonder te wrijven, om te voorkomen dat de vlek dieper in het kleed wordt ingewreven.

Stap 3: Breng Zuiveringszout Aan:

 1. Strooi een royale hoeveelheid zuiveringszout over de vlek. Zorg ervoor dat de vlek goed bedekt is met een gelijkmatige laag zuiveringszout.

Stap 4: Gebruik Azijn om Te Reinigen:

 1. Giet een kleine hoeveelheid witte azijn over het zuiveringszout. Je zult een lichte bruisende reactie zien tussen het zuiveringszout en de azijn, wat helpt om de vlek los te maken.

Stap 5: Borstel Voorzichtig en Laat Drogen:

 1. Gebruik een oude tandenborstel of zachte borstel om het mengsel van zuiveringszout en azijn zachtjes in de vlek te borstelen. Werk van buiten naar binnen om te voorkomen dat de vlek zich verspreidt.
 2. Laat het mengsel volledig opdrogen. Dit kan enkele uren tot een nacht duren, afhankelijk van de grootte en ernst van de vlek.

Stap 6: Stofzuig en Bewonder:

 1. Zodra het mengsel volledig is opgedroogd, gebruik je een stofzuiger om het overtollige zuiveringszout op te zuigen. Je zult zien dat de vlek is vervaagd of volledig verdwenen, afhankelijk van de oorspronkelijke staat.

Een Eenvoudige En Doeltreffende Oplossing Met behulp van zuiveringszout en azijn kun je vlekken uit je vloerkleed op een eenvoudige en doeltreffende manier verwijderen. Deze huishoudelijke ingrediënten werken samen om vlekken los te maken, te reinigen en te verzachten, waardoor je vloerkleed weer in zijn oorspronkelijke staat herstelt. Of het nu gaat om een recente vlek of een oude vlek, dit middeltje biedt een betaalbare en milieuvriendelijke oplossing om je vloerkleed er fris en vlekkeloos uit te laten zien.

Vond je deze tip handig? Deel hem verder met je vrienden. Vlekken Verwijderen Uit Je Vloerkleed Is Makkelijk Met Dit Middeltje. Mocht je er niet aan uitkomen? Koop dan de onderstaande vlekken verwijder spray  altijd handig om in huis te hebben!

Wij hebben een hele handige tip voor jullie om je ramen te wassen met dreft 

Zijn je kussens niet meer wit? Maak ze gemakkelijk wit met deze tip. >> Kussens Wit Maken

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons >> InspiratieIdeetjes Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons >> InspiratieIdeetjes Instagram