Gratis Eentje Extra 2023 - banner 4

Stap-voor-Stap Handleiding: Kussens Schoonmaken en Onderhouden

Je kent het wel, heb je nieuwe witte kussens, zijn ze binnen no-time helemaal geel! Hierdoor zien je kussens er oud en vies uit. Wij hebben de oplossing voor stralend witte kussens.

Er is niets beter dan na een lange dag je hoofd op een wit, fris en schoon kussen te laten rusten. Helaas worden witte kussens ontzettend snel geel. Dan denk je bij jezelf, hoe is dit mogelijk? De oorzaak is echter heel eenvoudig. Tijdens onze slaap verliezen we erg veel vocht, tot wel een halve liter. Een groot deel van dit vocht komt op het beddengoed terecht en zo dus ook in je kussen. Vergelijk het met een wit shirt waar je veel in hebt gezweet, deze delen worden vaak geel.

Jumbo.com - Voorjaar Voordeel
Kussen Schoonmaken Afbeelding van Freepik

Ook zitten de poriën van ons gezicht vol met vuil wat ook op en in de kussens beland. Het resultaat zijn vieze en geel verkleurde kussens. Vaak is wassen niet genoeg omdat de verkleuring te groot is. Maar geen paniek, wij hebben het wondermiddel ontdekt! Je kunt dit wasmiddel zelf en super snel maken en de kussens herstellen. Prettige bijkomstigheid: je hebt waarschijnlijk alle benodigdheden al in je keukenkastje!

Dit is hoe het werkt:

Meng 250 ml vloeibaar wasmiddel, je normale wasmiddel, 125 ml witte azijn en 200 gram zuiveringszout met ongeveer 700 ml heet water. Doe dit mengsel in de trommel van je wasmachine en draai een heet wasprogramma. Laat vervolgens de kussens drogen een aanschouw je stralend witte kussens! Ze zijn na deze behandeling zo goed als nieuw! Je kunt dit mengsel natuurlijk ook gebruiken voor andere soorten witte was! Denk aan een wit dekbed, witte lakens of witte handdoeken.

En is het gelukt? Deel dit wondermiddel met je vrienden!

Bekijk hier een andere handige schoonmaak tip om je gaspitten snel schoon te maken >> Gaspitten tip

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons >> InspiratieIdeetjes Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons >> InspiratieIdeetjes Instagram