Gratis Eentje Extra 2023 - banner 4

3 exotische zomerse cocktails  voor een verkoelende smaakexplosie

De zomer is in volle gang en wat is er nu beter dan heerlijk ontspannen onder de warme zon met een verfrissende cocktail in de hand? Of je nu op zoek bent naar iets fruitigs, romigs of exotisch, er zijn talloze zomerse cocktails die je smaakpapillen zullen verwennen. In dit artikel laten we je kennismaken met de drie lekkerste zomerse cocktails die je deze seizoen absoluut moet proberen.

1. Aardbeien-Kiwi Mojito: Een Fruitige Twist op een Klassieker

De traditionele mojito krijgt een fruitige make-over met sappige aardbeien en verfrissende kiwi. Deze cocktail is een feest voor de zintuigen en biedt de perfecte balans tussen zoet en zuur. Om deze cocktail te maken, heb je verse aardbeien, kiwi, muntblaadjes, witte rum, limoensap, suikersiroop en sodawater nodig. Muddle (pletten) de aardbeien en kiwi samen met muntblaadjes en suikersiroop in een glas. Voeg ijs en witte rum toe, pers een limoen uit en vul aan met sodawater. Roer voorzichtig en garneer met extra munt en een schijfje kiwi. Deze aardbeien-kiwi mojito is een explosie van smaken die je dorst op warme zomerdagen zeker zal lessen.

Zomerse Cocktails
Jumbo.com - Voorjaar Voordeel
Zomerse Cocktails

2. Pina Colada: Exotisch Genot in een Glas

Voor liefhebbers van exotische smaken is de pina colada een absolute must-try. Deze romige en tropische cocktail combineert ananassap, romige kokosmelk en witte rum tot een heerlijke verfrissing. Om een pina colada te maken, meng je gelijke delen ananassap en kokosmelk in een blender met witte rum en ijs. Mix tot een gladde consistentie en giet het in een gekoeld glas. Garneer met een stukje ananas en een maraschinokers voor een kleurrijk accent. Sluit je ogen, neem een slok en waan je op een afgelegen tropisch strand.

3. Watermeloen-Mint Cooler: Een Dorstlessende Sensatie

Op zoek naar een lichte en dorstlessende cocktail? De watermeloen-mint cooler is het antwoord. Deze cocktail combineert sappige watermeloen, verfrissende munt en een vleugje limoensap voor een perfecte balans tussen zoet en zuur. Om deze cocktail te maken, pureer je stukjes watermeloen en verse muntblaadjes in een blender. Giet het mengsel door een zeef om het sap te extraheren en voeg een scheutje limoensap toe. Mix dit sap met ijs en voeg eventueel wat wodka toe voor een extra kick. Garneer met een muntblaadje en een stukje watermeloen voor een prachtige presentatie. Deze cocktail is als een verkoelende bries op een hete zomerdag.

Zomerse cocktails voegen een vleugje plezier en verfrissing toe aan je zomerse dagen. Of je nu gaat voor de fruitige aardbeien-kiwi mojito, de exotische pina colada of de dorstlessende watermeloen-mint cooler, deze cocktails zijn allemaal heerlijke keuzes om te genieten van de warme zomerdagen. Dus nodig je vrienden uit, schenk een glas in en proost op een geweldige zomer vol smaak en genot!

Wij raden dit handige tapas boek aan. Hierin zitten 100 hapjes die je thuis kunt maken.

Bestel het boek hier ↓↓

Wil je er een lekkere snack bij maken? Bekijk dan zeker ook dit lekkere nacho schotel recept. >> Nacho Schotel Recept Cocktail Detailed Rounded Lineal color iconNachos - Free food and restaurant icons

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons >> InspiratieIdeetjes Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons >> InspiratieIdeetjes Instagram