Gratis Eentje Extra 2023 - banner 4

BBQ rooster vies? Met deze tip kun je makkelijk en snel je BBQ rooster schoonmaken

Het is volop barbecue weer! En wat genieten we daarvan. Barbecueën heeft alleen een ontzettend groot nadeel, en dat is het schoonmaken van de barbecue. Voor dat je voor de eerste keer weer gaat barbecueën is de grill toe aan een grote schoonmaak. Probeer maar eens de aangekoekte resten en vet van vorig jaar te verwijderen, dat is een erg lastige klus!

BBQ rooster schoonmaken
Jumbo.com - Voorjaar Voordeel
BBQ rooster schoonmaken

Er zijn veel dure middelen op de markt die je hiermee kunnen helpen. Echter helpen ze vaak niet zoals gewenst, en zijn ze erg schadelijk voor het milieu en je portemonnee. Daarom hebben wij andere methodes die wél heel goed helpen, zodat je zonder frustratie kan genieten van een heerlijke avond!

Benieuwd hoe je de grill gemakkelijk schoon krijgt? Lees dan verder

Biotex
Neem een waterdichte zak en steek hierin het grillrooster. Vul deze zak met kokend water en doe er Biotex bij. (Wanneer je een grote bak hebt waar het rooster in past werkt dit nog beter) Laat de zak een hele nacht liggen, daarna kan je het vuil met een borstel gemakkelijk weghalen.

Krant
Wikkel het rooster in een vochtige krant en laat het een paar uur staan. Vervolgens haal je de krant eraf en zal je zien dat veel vuil aan de krant blijft plakken. Resterend vuil van de grill zelf is makkelijk schoon te maken met een staalborstel.

Citroen
Om deze tips af te sluiten is citroen ook een wondermiddel voor het schoonmaken van de barbecue. Snijd een citroen door midden en smeer het hele rooster ermee in. Laat dit minimaal twee uur inwerken en veeg de etensresten vervolgens gemakkelijk weg.

Deel deze BBQ rooster schoonmaken tip verder met andere barbecue liefhebbers!

Mocht je BBQ rooster vies blijven, dan raden wij aan om onderstaande BBQ Borstel + Bewaarzak te kopen.

Koop Hier de BBQ Borstel Met Bewaarzak ↓↓

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons >> InspiratieIdeetjes Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons >> InspiratieIdeetjes Instagram