Gratis Eentje Extra 2023 - banner 4

Of het nu een zomerse bijeenkomst is, een gezellige avond in de tuin, of gewoon een smakelijke maaltijd voor het gezin, gegrilde maïskolven zijn een ware traktatie op de barbecue. De combinatie van de natuurlijke zoetheid van de maïs en het rokerige aroma van de barbecue zorgt voor een onweerstaanbare smaakervaring. Hier delen we enkele tips om de beste gegrilde maïskolven te bereiden, of je nu een houtskool barbecue of een gas barbecue gebruikt.

Ingrediënten:

  • Verse maïskolven
  • Boter of olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: kruiden zoals paprikapoeder, knoflookpoeder of chilipoeder
Mais van de Barbecue
Jumbo.com - Voorjaar Voordeel
Afbeelding van Freepik Mais van de Barbecue

Stap 1: Voorbereiding van de Maïs: Begin met het schillen van de bladeren en de zijdeachtige draden van de maïskolven. Trek de bladeren voorzichtig terug, verwijder de draden en bind de bladeren weer vast om een handvat te vormen. Week de maïskolven vervolgens een uur lang in koud water. Dit voorkomt dat de bladeren verbranden tijdens het grillen en zorgt ervoor dat de maïs goed gehydrateerd is.

Stap 2: Voorverhitten van de Barbecue: Of je nu een houtskoolbarbecue of een gasbarbecue gebruikt, zorg ervoor dat je de barbecue goed voorverhit voordat je begint met grillen. Voor houtskoolbarbecues wacht je tot de kolen bedekt zijn met een laagje witte as. Bij gasbarbecues verwarm je de grill voor op middelhoog vuur.

Stap 3: Insmeren met Boter of Olijfolie: Wrijf elke maïskolf in met een dunne laag boter of olijfolie. Dit helpt niet alleen om de maïs sappig te houden tijdens het grillen, maar zorgt ook voor een mooie goudbruine kleur en voegt extra smaak toe.

Stap 4: Kruiden en Specerijen: Breng naar wens zout, peper en andere kruiden aan. Populaire opties zijn paprikapoeder voor een lichte pittige smaak, knoflookpoeder voor extra aroma, of een vleugje chilipoeder voor een kick. Experimenteer met verschillende kruidencombinaties om jouw favoriete smaakprofiel te vinden.

Stap 5: Grillen van de Maïs: Leg de voorbereide maïskolven op de voorverhitte grill. Draai ze regelmatig om, zodat ze gelijkmatig gegrild worden en een mooie rokerige smaak krijgen. Afhankelijk van de hitte van je barbecue duurt het ongeveer 10-15 minuten om de maïs te grillen. De maïs is klaar wanneer de korrels helder en knapperig zijn.

Stap 6: Serveren en Genieten: Haal de gegrilde maïskolven van de grill en laat ze kort afkoelen. Serveer ze met een klontje boter en eventueel extra kruiden naar smaak. De combinatie van de zoete, sappige maïskorrels en het rokerige aroma zal je smaakpapillen zeker verwennen.

Gegrilde maïskolven zijn een heerlijke toevoeging aan elke barbecue-ervaring. Met de juiste voorbereiding, kruiden en grilltechniek kun je genieten van maïs met een onweerstaanbare smaak en textuur. Of je nu een houtskoolbarbecue of een gasbarbecue gebruikt, volg deze stappen om perfect gegrilde maïskolven te bereiden en je gasten te trakteren op een smakelijke traktatie recht van de grill.

Deel dit heerlijke recept verder met je vrienden.

Wij raden dit handige tapas boek aan. Hierin zitten 100 hapjes die je thuis kunt maken.

Bestel het boek hier ↓↓

Wil je er nog meer lekkere hapjes bij? Bekijk dan zeker ook deze 5 lekkere verjaardag hapjes die je erbij kunt serveren. >> Verjaardag Hapjes Cocktail Detailed Rounded Lineal color iconNachos - Free food and restaurant icons

Vergeet ons ook zeker niet te volgen op Facebook & Instagram

Facebook - Free social media icons >> InspiratieIdeetjes Facebook

File:Instagram icon.png - Wikimedia Commons >> InspiratieIdeetjes Instagram